Dorst en het klimaat

Drie vrouwen proosten met water. Les je dorst klimaatvriendelijk met water.
Genoeg drinken tijdens de hitte is belangrijk. Welke dorstlesser je kiest scheelt daarbij een slok op een borrel voor het klimaat. Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt koffie verkeerd de biefstuk onder de drankjes terwijl kraanwater bijna geen CO2-uitstoot veroorzaakt. Ontdek sappige feiten over drank en krijg drinktips voor diverse drankjes.

De klimaatimpact van onze voeding komt voor bijna een kwart door dranken. Het loont dus om te kijken of je CO2-uitstoot kan slinken door anders te drinken.

Kraanwater is de klimaatvriendelijkste dorstlesser. Vind je water saai? Met een schijfje komkommer of takje munt geef je het meer smaak. Bij koffie en thee slinkt de klimaatimpact door niet onnodig water te verwarmen. Melk en zuiveldrank hebben de meeste impact van alle drankjes. Zorg dus dat je verspilling voorkomt en niet meer drinkt dan de aanbevolen hoeveelheid in de schijf van 5.

Weet jij alles van dranken? Speel de drankquiz

Lees meer over drinken en het milieu en vind drinktips voor water, koffie, thee, sap & fris, melk & zuiveldrank en bier & wijn.

Met dank aan Stichting Agri Facts is deze infographic op 26 juli 2019 verbeterd.