Duurzame mode om te volgen

Het is Dutch Sustainable Fashion Week en overal in het land kom je initiatieven tegen rondom duurzame mode. Milieu Centraal nodigde invloedrijke modeliefhebbers uit om een nieuwe look te creëren met bestaande kleren. Bekijk de foto’s voor inspiratie om zelf ook kleding te upcyclen en vind tips om langer met je kleren te doen.

Tijdens het Sustainable Fashion Event maakten de modebloggers kennis met het fenomeen upcyclen: een nieuwe look gecreëerd met bestaande kleding. Een team van naaisters, stylisten Yolande Avé en Selina Martin en upcycle-expert Sanne Mus perfectioneerde de outfits. Hieronder vind je het resultaat van de verschillende outfits.

Love Your Clothes

Voor het klimaat kun je beter zo lang mogelijk van je kleding genieten. Als je minder nieuwe kleren koopt boek je klimaatwinst want de productie van kleding heeft impact op het milieu. Ga dus eerst voor tweedehands als je iets nieuws nodig hebt en kijk of je kleding kunt repareren. Moet je toch iets kopen? Volg deze tips om miskopen te voorkomen.