Isolerende Nederlander krijgt subsidie

Een man met een helm isoleert een dak. Dakisolatie.
Huiseigenaren kunnen vanaf 15 augustus subsidie krijgen voor het isoleren van hun woning. De subsidie kan aangevraagd worden vanaf 2 september. De subsidie bedraagt ongeveer 20 procent van de kosten. Je krijgt de subsidie alleen als je zelf in het huis woont.

Met subsidie is isoleren nog gunstiger. Voorbeeld: een investering in spouwmuurisolatie plus vloerisolatie verdient zich met subsidie in iets meer dan drie jaar terug. Isolatie levert een beter wooncomfort op, en draagt bij aan de waarde van je woning.

De subsidie Energiebesparing Eigen Huis is een onderdeel van het klimaatakkoord. Er is al langer een subsidie voor warmtepompen en zonneboilers, maar afgelopen twee jaar niet voor woningisolatie. Een goed geïsoleerde woning is de basis voor aardgasvrij wonen. Isoleren leidt tot forse energiebesparing en daarmee tot klimaatwinst. Goede isolatie is ook een voorwaarde voor het toepassen van elektrische warmtepompen.

Je kunt subsidie aanvragen als je zelf twee of meer isolatiemaatregelen neemt. Maatregelen die voor subsidie in aanmerking komen zijn onder meer isolatie van dak, gevel, vloer en hoogrendementsglas. Wie zijn hele huis voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van 4.000 euro bovenop de subsidie. Voor Verenigingen van Eigenaren is er een aangepaste regeling.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op Subsidie energiebesparing eigen huis.