Je eigen coach tegen voedselverspilling

Vrouw met boodschappenmandje en telefoon in haar hand. Verspillingsvrije coach.
Baal je er ook zo van als het niet lukt om alles op tijd op te eten? De gemiddelde Nederlander gooit jaarlijks zo’n 34 kilo eten onnodig weg. Om dat te voorkomen kun je vanaf nu je eigen coach downloaden om minder eten weg te gooien. Milieu Centraal introduceert de app tijdens de eerste nationale Verspillingsvrije week.

De app-coach geeft je tips en daagt je uit om thuis minder eten weg te gooien. In kunt precies bijhouden wat je weggooit. Gooi je bijvoorbeeld veel oud brood weg? Dan krijg je tips tegen broodverspilling. De Verspillingsvrije coach kun je downloaden in Google Play of App Store.

Kleine acties, groot effect

Door voedselverspilling naar 0 te brengen ben je goed bezig voor het klimaat. Omdat je minder eten en drinken nodig hebt veroorzaak je ook minder CO2-uitstoot. “Met de coach op zak hoeft minder verspillen niet moeilijk te zijn, maar juist leuk”, vertelt Kirsten Palland van Milieu Centraal. "Met een paar kleine aanpassingen in hoe je kookt of boodschappen doet, boek je al klimaatwinst. Zelf doe ik nu vaker in de week verse boodschappen. Daarmee voorkom ik dat ik bijvoorbeeld bruine bananen moet weggooien".

Samen maken we Nederland verspillingsvrij

De nationale Verspillingsvrije week is een initiatief van Milieu Centraal in samenwerking met de Consumentenbond. De week loopt van maandag 30 september tot en met zondag 6 oktober 2019. is onderdeel van de campagne ‘Hoe verspillingsvrij ben jij?’ Van Stichting Samen tegen Voedselverspilling.