Week van de Groene Tuin van start

Week van de Groene Tuin

Doe ook mee Tijdens de Week van de Groene Tuin zijn er in het hele land acties om je tuin te vergroenen. Vind groene acties
Ben jij niet bang voor groene vingers? Tuinier dan ook mee tijdens de Week van de Groene Tuin en maak je tuin, balkon of straat een stukje groener. Christianne van der Wal, Minister voor Natuur en Stikstof, geeft op 12 april het startschot van de week vol groene acties. Tussen 12 en 18 april vind je in het hele land tips en hulp om aan de slag te gaan met vergroenen.

Tijdens de Week van de Groene Tuin delen partners van de campagne elke dag groene én duurzame tuintips. TV-tuinman Lodewijk Hoekstra is ambassadeur van de Week van de Groene Tuin en laat in een aantal video’s zien hoe je jouw omgeving kunt vergroenen.

Voordelen van een groene tuin

Met een groene tuin ben je beter voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering, zoals hitte, droogte en wateroverlast. Een groene tuin vangt regenwater op in natte periodes en werkt verkoelend in hete zomers. Zo kun je je tegels vervangen door groen, een geveltuin maken, een regenton plaatsen of een groen dak aanleggen.

Daarnaast zijn groene tuinen en balkons een oase voor dieren. Insecten, vogels en andere kleine dieren helpen je om je tuin gezond en vrij van plagen te houden. Heb je vaak last van onkruid? Dan kun je dit voorkomen door de bodem te bedekken met planten. Zorg dat je planten gezond en sterk zijn, dan zijn ze minder vatbaar voor ziekten en plagen.

Over de Week van de Groene Tuin

Samen met een groot aantal partners organiseert Milieu Centraal de Week van de Groene Tuin. De Week van de Groene Tuin maakt onderdeel uit van de overkoepelende campagne ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’, net als het NK Tegelwippen en de Maand van het Vergeten Plantseizoen.