Praktisch over duurzaam

Is jouw cv-ketel OK?

Jongeren zijn laks in het onderhouden van hun cv-ketel. De 55-plusser doet het veel beter. Om veilig en energiezuinig te stoken moet je regelmatig de cv-ketel laten controleren. Hierbij helpt het OK CV keurmerk.

 

Jongeren laks met cv-ketel onderhoud

Drie van de tien jongeren hebben het onderhoud aan hun cv-ketel niet goed geregeld. Dat blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, uitgevoerd door Motivaction. Het niet onderhouden van een cv-ketel vergroot de risico’s op gaslekkage en koolmonoxidevergiftiging. Regelmatige controle is veiliger, je hebt minder storingen en je cv-ketel gaat langer mee. Bovendien voorkomt onderhoud onnodig energieverbruik!

Is jouw cv-ketel OK?

Een cv-ketel die al wat ouder is moet jaarlijks worden schoongemaakt en nagekeken. Bij de meeste ketels is eens per 2 jaar voldoende. Er is nu een onafhankelijk kwaliteitslabel voor professioneel cv-onderhoud: OK CV. Bedrijven die OK CV gecertificeerd zijn, werken met ‘Energie Service Specialisten’ die naast het afstellen en controleren van de ketel ook tips geven om energie te besparen!

Een nieuwe cv-ketel kopen? 

Milieu Centraal adviseert je om bij de aanschaf van een nieuwe ketel vooral te kijken naar de mogelijkheden voor combinaties. Sinds 26 september hebben nieuwe cv-ketels volgens de Europese richtlijnen een energielabel. In Nederland worden voornamelijk HR-ketels met een zuinig A-label verkocht. Maar het kan nog zuiniger! Door een HR-ketel te combineren met een slimme thermostaat, een zonneboiler of een warmtepomp kan zelfs label A+++ gehaald worden. Overweeg je de aanschaf van een zonneboiler of warmtepomp dan kun je in 2016 profiteren van de nieuwe subsidieregeling.

 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.