Praktisch over duurzaam

Belangstelling voor zonnepanelen en keurmerken

Ook in 2014 trok Milieucentraal.nl dagelijks ruim 5 duizend bezoekers voor advies over energiebesparing en milieu. Van voedselverspilling tot zuinig rijden, van slimme thermostaten tot afvalscheiding.

 

Zonnepanelen plaatsen op dak. Goede installatie is belangrijk.

Met 150 duizend bezoeken was het handige stappenplan voor teruggave van Btw op zonnepanelen de populairste pagina. De informatie is deze week nog van een update met nieuwe inzichten voorzien. De top 3 wordt gecompleteerd door Gemiddeld Energieverbruik met de test Vergelijk mijn Energieverbruik (115 duizend bezoeken) en Welk afval waar? (75 duizend bezoeken). 

Er is een grote en stabiele belangstelling voor  Energie Besparen (70.000 bezoeken) en Energieprijzen (55 duizend bezoeken), Grote energieslurpersDubbel glas en de Groente en Fruitkalender (alle drie de pagina's 45 duizend bezoeken). Ook voor Energieverbruiksmanagers is veel belangstelling. Voor een overzicht van portals en apparaatjes die inzicht bieden in energieverbruik heeft Milieu Centraal een speciale site ingericht: energieverbruiksmanagers.nl (100 duizend bezoeken). De vorig jaar gelanceerde Keurmerkenwijzer zorgde voor 105 duizend paginaweergaven.

Een fors groeiende interesse is er voor Kleine windmolens (30 duizend bezoeken), Koelkasten en vriezers (25.000 bezoeken), Zelf vloer isoleren (20 duizend bezoeken) en Rendement van energiebesparing (20 duizend bezoeken).

In 2014 is Milieucentraal.nl in totaal 1,7 miljoen keer bezocht. Daarbij werden 3 miljoen pagina’s geraadpleegd. Dat is ongeveer even veel als een jaar eerder.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.