Praktisch over duurzaam

Belastingwijziging maakt warmtepomp nog aantrekkelijker

Op 1 januari 2016 is de belasting op elektriciteit verlaagd en op gas verhoogd. Hierdoor wordt het gebruik van een warmtepomp voor verwarming voordeliger in vergelijking met stoken op gas. Daarnaast geeft de overheid subsidie op de aanschaf van een warmtepomp.

Door de belastingwijziging is de prijs van een kWh stroom dit jaar 20 cent. Vorig jaar was dit nog 22 cent. Daarnaast heeft de overheid juist de belasting op gas verhoogd. Zo betaal je vanaf januari in totaal 66 cent voor een m3 gas in plaats van eerder 62 cent. De overheid heeft deze belastingwijziging bewust gedaan om de aanschaf van duurzame installaties voor verwarming, zoals een warmtepomp en een zonneboiler, te stimuleren. 

Hogere besparing

Kies je voor een hybride warmtepomp, dan bespaar je met de nieuwe stroom- en gasprijs gemiddeld 300 euro per jaar op je energierekening. Daarbij is uitgegaan van een gemiddelde woning met een gasverbruik van 1200 m3 per jaar voor verwarming. In de berekening is meegenomen dat je elektriciteitsverbruik toeneemt.

Een hybride warmtepomp en combiketel inéén heb je vanaf 5.000 euro. Combineer je een hybride warmtepomp met je huidige hr-ketel, dan ben je zo’n 4.000 euro kwijt, inclusief installatie en btw.
Het subsidiebedrag ligt tussen de 1.000 en 1.500 euro.

Meer weten?

We zijn de nieuwe prijzen aan het doorvoeren op onze website. We verwachten dat alle nieuwe besparingen in maart op de site staan.

Vind meer informatie over warmtepompen of lees meer over de subsidie.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.