Praktisch over duurzaam

Ventileren tegen visjes

Een kwart miljoen Nederlanders zoekt jaarlijks op internet naar zilvervisjes. Hoe voorkom je dat je last krijgt van deze beestjes en hun vraatzuchtige lookalike papiervisjes?

In de volksmond noemt bijna iedereen allebei de beestjes zilvervisjes. Maar het zijn meestal papiervisjes die overlast veroorzaken. Papiervisjes lijken erg veel op zilvervisjes, maar kunnen meer schade aanrichten. Zorg daarom dat je eerst bekijkt met welk visje je te maken hebt. Daarna kun je met een paar simpele maatregelen de beestjes in huis voorkomen.

Ventileren helpt!

De beste en meest eenvoudige manier om beide visjes tegen te gaan, is je huis voortdurend te ventileren. Hierdoor wordt het niet te vochtig in huis. Goed ventileren is sowieso nodig voor gezonde lucht in huis. Laat de ventilatieroosters altijd open en zet een mechanisch ventilatiesysteem nooit uit. Door naden en kieren te dichten met kit, kunnen de visjes zich niet door het huis verspreiden.

Bewaar papieren op zolder in plastic

Problemen met papiervisjes kun je voorkomen door boeken en papieren op zolder op te bergen in goed afsluitbare kunststof boxen. Zodra papiervisjes een plaag vormen, is het verstandig een professionele bestrijder te bellen.

Meer weten?

Meer tips en foto’s vind je op Zilvervisjes en papiervisjes.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.