Praktisch over duurzaam

Zonneboiler aantrekkelijker

Sinds dit jaar kun je subsidie krijgen op de aanschaf van een zonneboiler. Het bedrag is gemiddeld 650 euro en loopt op tot zo’n 1.100 euro, afhankelijk van het type zonneboiler. De korting maakt de investering in deze vorm van zonne-energie een stuk aantrekkelijker. Goed voor je portemonnee én voor het milieu.

Met een zonneboiler verwarm je je warme water met behulp van zonlicht. In de zomer levert het systeem bijna al je warme water en bij minder zon helpt je cv-ketel het water verwarmen. Vrees dus niet voor een koude douche: je hr-combiketel werkt als naverwarmer. Dat een zonneboiler goed werkt vertellen Willem en zijn gezin in deze video. Op ervaringenmetenergie.nl vind je meer ervaringen. 

 

Kosten en besparingen

Met een zonneboiler bespaar je ongeveer 50 procent op je kosten voor warm water. In een vierpersoonshuishouden levert je dat jaarlijks zo’n 150 euro extra op. Een zonneboiler voor 4 personen (een collector van 3,5 m2 en een 150 liter voorraadvat) kost ongeveer 3.300 euro inclusief installeren. De subsidie voor een zonneboiler van deze grootte is ongeveer 700 euro.

Goed voor het milieu

Met een zonneboiler maak je ook een milieuvriendelijke keuze omdat je minder gas gebruikt. Bij zonne-energie komt geen CO2 vrij en zonlicht raakt nooit op. Een huishouden met 4 personen stoot jaarlijks 400 kg minder CO2 uit met een zonneboiler.

Meer energiesubsidie

De subsidie is ingesteld door de overheid (Ministerie van Economische Zaken) en geldt ook voor warmtepompen en pelletkachels. De overheid wil hiermee duurzame energie en de aanschaf van duurzame installaties stimuleren. Op de energiesubsidiewijzer vind je alle subsidies.

 

 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.