Praktisch over duurzaam

Wasdroger: goedkoop is duurkoop

Met een goedkope droger is de prijs uiteindelijk hoger. Milieu Centraal rekent het voordeel van een duurzame koop voor je uit. Doe de check en tel uit je winst!

Milieu Centraal rekent uit dat een warmtepompdroger met A++ label in 12 jaar tijd 200 euro goedkoper is dan een B-label droger. Tijd voor een zuinige droger? Doe de check en tel uit je winst!

Een wasdroger met A++ na 12 jaar 200 euro voordeliger dan een B-label droger. Dat is een klimaatklapper.

De helft van de verkochte wasdrogers is niet energiezuinig. Veel kopers laten zich leiden door de lagere verkoopprijs van drogers met label B en C. De prijs van een zuinige droger is weliswaar hoger, maar in het gebruik is hij een stuk goedkoper.

Energierekening hoger met goedkope droger

Naast de aanschafkosten telt Milieu Centraal ook de energiekosten door de jaren heen mee. Wat blijkt: de goedkoopste wasdrogers zorgen voor een hogere energierekening. Een droger met label B verbruikt drie keer zoveel stroom als een warmtepompdroger met A++ label. Het verschil betaalt zich binnen 12 jaar ruimschoots terug. Milieu Centraal adviseert om niet alleen naar de prijs in de winkel te kijken, maar ook naar de energiekosten. Daarmee doe je niet alleen je portemonnee, maar ook het milieu een groot plezier.

Win je aankoopbedrag retour!

Ben je van plan een warmtepompdroger te kopen? Tot 15 november maak je kans om het aankoopbedrag terug te krijgen. Kijk voor deelnemende winkels en meer informatie op ‘Energievreters, pak ze aan’.

Tips: wasknijpers en hoge toeren

De waslijn blijft natuurlijk de zuinigste droger. Daarom is het verstandig om de wasdroger te combineren met drogen aan de lijn. De meeste mensen met een droger doen dit al: van de 220 wasbeurten die een huishouden gemiddeld doet per jaar gaan er 90 op de lijn en 130 in de droger. Maar je kunt nog meer doen om zuinig te drogen: centrifugeer de was bijvoorbeeld op een hoog toerental. Kijk voor meer tips over zuinig drogen op Wasdroger.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.