Praktisch over duurzaam

Klappers voor een beter klimaat

Op maandag 5 oktober lanceerde Milieu Centraal in samenwerking met de NOS de campagne #klimaatklappers. Wat blijkt: iedereen kan bijdragen aan een beter klimaat!

Deze hele week staat in het teken van duurzaamheid. NPO Radio 2 zendt 24/7 uit vanaf het Groene Station in Utrecht. Via de NPO Groen app kun jij meedoen met allerlei uitdagingen. Vrijdag 9 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, kun je in het hele land meedoen aan duurzame activiteiten. ’s Avonds doet de NPO hier in twee live-uitzendingen op tv uitgebreid verslag van. Milieu Centraal is deze week inhoudelijke partner van de NPO.

Milieu Centraal zet klimaatklappers op een rij

Je kunt in je dagelijks leven op 101 manieren proberen om iets tegen klimaatverandering te doen, van kleine dingen als plastic zakjes weigeren tot grote klappers als woningisolatie. Milieu Centraal heeft de grootste klimaatklappers op een rij gezet en verdeeld over vier thema’s: je huis, makkelijke tips, bewuste voeding en goed op weg. Een interactieve infographic laat op een speelse manier zien wat de grootste klappers zijn. De meeste CO2 bespaar je door dichter bij huis je vakantie te vieren, met het OV naar je werk te reizen, je spouwmuur te isoleren en zonnepanelen te nemen, zuinig te stoken en groenten en fruit van het seizoen te eten.

Klimaatimpact huishoudens

151005-algemeen-654x369-RGB-01.jpg

Een gemiddeld huishouden stoot 23 ton CO2 per jaar uit (dat is 23.000 kilo). De meeste CO2 komt vrij bij vervoer, eten en het energiegebruik in huis. Ook komt er CO2 vrij door woninginrichting, kleding en studie. Je kunt niet overal CO2 op besparen: zo kun je moeilijk stoppen met eten of alles op de fiets vervoeren. De klimaatklappers laten zien waar je wel CO2 mee kunt besparen.

Welke klimaatklapper kies jij?

Ga naar www.klimaatklappers.nl en open de interactieve infographic. Laat je inspireren en kies jouw klimaatklapper. Hoeveel CO2 bespaar jij? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!

Meer weten over klimaatverandering? Kijk eens op Klimaatverandering.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.