Praktisch over duurzaam

Korter douchen, daar zit muziek in

Heb je afgelopen zomer de oproep van Milieu Centraal om korter te douchen zien langskomen? Met muziek wordt korter douchen een stuk leuker. Vorige week zongen duizenden kinderen het douchelied om zoveel mogelijk waterspaarders te vinden. De douchetips komen hierbij goed van pas. 

Voor de campagne Korter douchen, daar zit muziek in, ging 3FM-dj Giel Beelen op zoek naar het favoriete douchedeuntje, met als winnaar het nummer ‘Cold Water’ van Major Lazer met MØ en Justin Bieber. Op de playlist van Giel vind je 13 geselecteerde douchenummers van maximaal 5 minuten. Zonder muziek hou je de tijd onder de douche in de gaten met een douchetimer of zandloper.

5 miljard liter warm water

Waterspaarders.jpg

Vorige week was het Nationale Waterspaarders Dag waarop Jamai een speciaal douchelied zong samen met prinses Laurentien. Ook ging er een mooie uitdaging van start: de deal van 5 miljard. In totaal zijn er 565.000 WaterSpaarders nodig om binnen één jaar 5 miljard liter warm water te besparen. Enthousiast geworden? Doe mee en meld je aan als Waterspaarder!

 

Zo douche je schoon

Korter douchen, daar zit muziek in

Wist je dat warm water 50 keer zoveel energie kost als koud water? Ontdek meer douchefeiten en vind tips om korter douchen leuk én makkelijk te maken. Wil je weten wat voor beest jij bent onder de douche? Meer dan 24.000 mensen gingen je al voor in de ludieke douchequiz

 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.