Praktisch over duurzaam

Zo help jij ons klimaat behouden

De wereld maakt eindelijk afspraken om klimaatverandering in te dammen. Maar dat is niet genoeg. Onze keuzes in het dagelijks leven maken een groot verschil. Wat doe jij om je CO2-uitstoot te beperken?

Het is bijna zover. Het klimaatverdrag van Parijs kan nog dit jaar in werking treden, nu na de VS en China ook het Europees Parlement akkoord is gegaan. Het is opnieuw een grote stap om de opwarming van onze aarde tot maximaal 1,5 graad te beperken. Reden tot vreugde en reden tot actie. Want er is geen tijd te verliezen!

Zo heb je impact

De meeste mensen willen graag bijdragen aan een betere wereld, maar weten niet precies hoe. Daarom heeft Milieu Centraal de grootste klimaatklappers op een rij gezet: reële handelingen waarmee jij je klimaatbelasting drastisch omlaag kunt brengen. Bekijk hier hoe jij de grootste impact kunt hebben. En bekijk hier 30 toppers op een rij!

Doe je mee?

Bekijk ook hoeveel je kunt besparen op je voeding, vervoer, en energieverbruik in huis. Je kunt je nu ook alvast aansluiten bij PLUK: Weekje minder brandstof, of Weekje minder vlees. Want zeker voor het klimaat geldt: een goed begin is het halve werk!

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.