Praktisch over duurzaam

Sterren delen zelfde jasje

Victoria Koblenko, Prinses Laurentien, Brecht van Hulten en Tanja Jess spot je niet snel in hetzelfde jasje. Maar wel in het 'Colbert2Share', met Helga van Leur als eerste draagster in het RTL nieuws vanavond. Het doorgeefjasje is bedacht door Milieu Centraal om te zorgen dat mensen vaker kleding gaan delen. Nieuwe kleding veroorzaakt namelijk veel vervuiling.

Door nieuwe kleding te kopen stoten we in Nederland per persoon gemiddeld 550 kilo CO2 uit per jaar. Dat is evenveel als 2.500 km rijden in een benzineauto. Voor het maken van kledingstoffen zijn veel land, water, energie en chemicaliën nodig. Als we een kwart minder kleding zouden kopen door onze garderobe vaker te delen, kunnen we in Nederland 2,3 miljard kilo CO2 besparen. Dat is meer dan het jaarlijkse energiegebruik van alle Amsterdamse en Utrechtse huishoudens samen.

Tips duurzame garderobe

Je kunt als consument makkelijk overstappen op een duurzame modestijl. Zo tipt Milieu Centraal om te gaan voor tijdloos design dat langer dan enkele seizoenen meekan, te investeren in kleding met een goede pasvorm en klassiekers te combineren met trenditems. En dus door je garderobe te delen.

Vind een modemaatje

“Voor de fashionistas die graag de allernieuwste modetrends volgen, is delen en ruilen een uitkomst: vind een modemaatje en je garderobe is eindeloos afwisselend zonder dat het ten koste gaat van het milieu”, vertelt Kirsten Palland van Milieu Centraal.

Delen staat je goed

Weervrouw Helga van Leur heeft de primeur en draagt als eerste het door DutchSpirit verantwoord geproduceerde colbert. Van Leur steunt de Colbert2Share actie van harte: “Duurzame mode is genieten van een mooi, eerlijk kledingstuk en er dan weer een ander blij mee maken”. Ook Victoria Koblenko maakt zich sterk voor eerlijke mode. “Het signaal om kleding anders te produceren moet van ons, de consument, komen”, aldus Koblenko.

Wil je op de hoogte blijven welke ster het Colbert2Share draagt? Volg Milieu Centraal op Facebook, Instagram of Twitter of kijk op de pagina wie draagt het jasje

 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.