Praktisch over duurzaam

Column: frisse feiten

Heb je dat ook? Zo’n moment in het voorjaar dat je voelt: het is lékker fris! Als je inademt, dan gaan de voorjaarskriebels door je heen. Dat was het moment dat wij ons jaarverslag maakten. Lekker fris dus, een kort overzicht van wat we in 2015 gedaan en bereikt hebben.

 

Jaarverslag Milieu Centraal 2015.png

2015 startte met de nieuwe website; met meer beeld en nadruk op persoonlijke adviestools. Dat leverde 15% meer bezoek op. De klimaattop in Parijs triggerde media om antwoord te zoeken op vragen zoals: wat kun je zelf doen voor het klimaat? En wat heeft nou echt impact? Onze klimaatklappers brachten de oplossingen in beeld: energiebesparing in je huis, het isoleren van je woning, de impact van voeding en welke winst je haalt met andere vervoerskeuzes.

Soms worden kleine nieuwtjes groot nieuws. Dat 6 van de 10 oude mobieltjes in Nederland in een la blijven liggen bijvoorbeeld. Terwijl repareren of recyclen prima mogelijk is. Milieu Centraal medewerkers hebben ‘refurbished’ mobieltjes. Leuk om te weten als u ons belt. Onze ‘slow fashion’ campagne opende met het persbericht: ‘Geitenwollensokken slecht voor het milieu’. Deze knipoog werd gretig opgepakt door de duurzame fashionista’s. Dus mocht u uit een ver verleden nog dergelijke sokken in huis hebben; in de textielbak ermee en fris het voorjaar in!

Vera Dalm

Directeur Milieu Centraal

@veradalm

 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.