Praktisch over duurzaam

Milieu Centraal helpt energieloketten

Vanaf 2016 moet iedere gemeente of regio een digitaal energieloket hebben. Dit is een afspraak in het Energieakkoord. Inwoners kunnen daar terecht voor informatie en advies over energiebesparing. Milieu Centraal voorziet de loketten van inhoud en tools.

In opdracht van de VNG levert Milieu Centraal bijvoorbeeld infographics, korte filmpjes en online rekentools. De energieloketten kunnen dit materiaal op de website plaatsen of opnemen in een folder. Voor duidelijke, onafhankelijke en betrouwbare informatie kunnen de loketten ook doorlinken naar de website van Milieu Centraal. Deze ondersteuning bespaart gemeenten tijd en moeite en bevordert de eenduidigheid van informatie.

Handige checklisten en trainingen

Milieu Centraal ontwikkelt ook handige checklisten voor het gesprek met bedrijven over offertes. Huizenbezitters kunnen die gebruiken als ze bijvoorbeeld zonnepanelen willen kopen of hun gevel laten isoleren. Zo kunnen ze vooraf de juiste vragen stellen aan de aannemer en nagaan of het werk volgens afspraak wordt verricht.

Voor medewerkers van energieloketten en energiecoaches ontwikkelt Milieu Centraal een speciale training op maat over het voeren van adviesgesprekken met woningbezitters.

Waar zijn al energieloketten te vinden?

In verschillende regio’s en gemeenten zijn al energieloketten te vinden. Kijk op www.milieucentraal.nl/energieloketten voor een energieloket bij jou in de buurt.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.