Praktisch over duurzaam

Over knippen, plakken en samenwerken

Milieucentraal.nl biedt een schat aan informatie. Praktisch voor consumenten, maar ook handig voor organisaties en bedrijven die consumenten willen informeren. De informatie van Milieu Centraal wordt dan ook regelmatig gebruikt. Een paar spelregels.

Milieu Centraal is blij met gebruik van haar informatie. Het zorgt voor een eenduidige boodschap aan consumenten over energie en milieu.

Gangbare spelregels

Voor het citeren (letterlijk overnemen) en parafraseren (informatie in eigen woorden weergeven) bestaan gangbare spelregels, zoals:

  • Altijd de bron vermelden. Dat kan in een lopende zin: “volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal bespaar je met ….”. Of in de vorm van: Bron: www.milieucentraal.nl. Ook mogelijk: een link naar de specifieke pagina waar de informatie vandaan komt.
  • Het logo van Milieu Centraal mag je niet zomaar gebruiken. Dat mag alleen na expliciete toestemming.
  • Bij het letterlijk overnemen van informatie gaat het hooguit om één of twee zinnen.
  • Bij het in eigen woorden overnemen gaat het om één of twee alinea’s, niet over hele teksten.

Informatie veroudert snel. Pas dus op met het overnemen van informatie die actualiteitsgevoelig is. Milieu Centraal werkt cijfers en teksten regelmatig bij. Tip: zet een onderwerp op je eigen website kort en krachtig neer en verwijs voor de (onderhoudsgevoelige) verdiepende informatie naar de specifieke pagina van milieucentraal.nl.

Lees meer over copyright.

Neem even contact op

Milieu Centraal stelt haar gevalideerde kennis graag beschikbaar voor partners. Neem gerust even contact op (info@millieucentraal.nl ovv samenwerken). We kunnen de inhoud van communicatie-uitingen die je ontwikkelt, checken op juistheid. Ook kunnen we content op maat leveren, bijvoorbeeld specifieke besparingsberekeningen en tips voor websites en brochures. Milieu Centraal kan hier haar naam aan verbinden, waardoor de geloofwaardigheid van communicatie versterkt wordt. Onderdeel van zo’n samenwerking is dat de informatie jaarlijks een update krijgt.

Lees verder over samenwerken

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.