Praktisch over duurzaam

Duurzamewarmte.nl: hulp bij duurzaam verwarmen en warm water

Veel huiseigenaren willen wel overstappen op duurzame warmte en warm water, maar weten niet goed welke technieken er zijn en wat bij hen past. Reden voor het Ministerie van Economische Zaken, RVO, de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie, verschillende brancheverenigingen, Milieu Centraal en Greenpeace om de handen ineen te slaan. Samen zetten zij de campagnesite duurzamewarmte.nl op.

Milieu Centraal verzorgde de teksten en berekeningen op de site en maakte een handige tool waarmee huiseigenaren in zo’n 10 vragen kunnen checken welke techniek in hun huis mogelijk is.

Niet alleen informatie…

Op de site staat steeds kort uitgelegd hoe een techniek werkt, wat het apparaat kost, hoeveel je ermee bespaart en hoeveel subsidie je kunt krijgen. Verder staan van elke techniek de belangrijkste aandachtspunten op een rij, bijvoorbeeld: is je huidige cv-ketel geschikt, moet je radiatoren vervangen of is er een apart rookkanaal nodig?

… maar meteen actie!

Een belangrijk pluspunt van de site zijn de overzichten met deelnemende leveranciers. Daar kan de bezoeker zien welke warmtepompen er te koop zijn en in één moeite door een offerte opvragen.

Resultaten

De website ging op 13 maart online. In de eerste 10 weken leverde dat ruim 22.500 pageviews op, waarvan 2.600 op de pagina’s van de leveranciers. Bijna 2.900 mensen hebben via de Advies-op-maat-tool een concreet advies gekregen. Pieken in het bezoek aan de site waren te zien op donderdag 30 maart (naar aanleiding van een artikel in het magazine van Greenpeace) en maandag 3 april (naar aanleiding van een uitzending van VARA Groen Licht over warmtepompen).

Aanhaken

Leveranciers van zonneboilers, warmtepompen, pelletkachels of biomassaketels die ook mee willen doen aan de campagne kunnen aanhaken. Aanmelden gaat via stichting DEPK: depk@depk.nl

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.