Praktisch over duurzaam

Vier grote veranderingen op Milieucentraal.nl

De restyling van Milieucentraal.nl combineert onze nieuwste inzichten in gebruik, interactie en datastromen. Hieronder de vier grootste veranderingen.

Responsive

MilieuCentraal.nl is voortaan responsive. Dat betekent dat de site ongeacht de schermgrootte even goed met tablet en smartphone te bekijken is als met een gewone computer. En dat was belangrijk: 20 procent van onze bezoekers bekijkt de site inmiddels met een tablet en 15 procent met een smartphone.  

Niet klikken maar scrollen

Uit onderzoek blijkt dat met de opkomst van het touchscreen de voorkeur van gebruikers zal verschuiven van klikken naar scrollen. Ook hierop heeft Milieu Centraal een voorschot genomen. 

Betere ontsluiting door meer zijdeuren

Aangezien driekwart van het bezoek aan Milieu Centraal via Google komt, gebruikt slechts een relatief klein deel van de bezoekers de homepage als voordeur. Om de navigatie voor 'zijinstromers' te optimaliseren heeft Milieu Centraal gekozen voor meer zijingangen voor de website in de vorm van themaspecfieke landingspagina's.

Rust en focus

Verder is het aantal thema’s behapbaarder geworden, de navigatie overzichtelijker, de vormgeving strakker en er is meer ruimte voor interactie. Benieuwd? Kijk eens rond op MilieuCentraal.nl.

Een nieuwe website is als een nieuwbouw huis. Het zit vol met nieuwe technieken en slimme regelingen, maar in de eerste tijd moeten muren en kozijnen 'werken en zetten' voordat alles echt goed op zijn plaats zit. Zo zal ook op de vernieuwde website van Milieu Centraal her en der een draadje los zitten of iets scheef staan. Of misschien vraag je je af waarom we een bepaalde pagina niet veel slimmer hebben ingericht. We waarderen het als je het in de komende maanden via webredactie@milieucentraal.nl laat weten wat er beter kan. Zo kan de site nóg beter worden.

Milieu Centraal is nog steeds dé vraagbaak voor alles wat te maken heeft met het milieu in dagelijks leven. Antwoord op vragen vind je op MilieuCentraal.nl.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.