Praktisch over duurzaam

Kijk deze week NPO Groen

Met NPO Groen zetten de publieke omroepen zich in voor een groener Nederland. Milieu Centraal levert inhoudelijke ondersteuning voor verschillende radio- en tv-programma’s. Het thema duurzaamheid komt ruimschoots aan bod in aanloop naar de klimaattop. 

Nu de klimaattop in Parijs bijna begint gaat Nederland weer op groen bij de NPO. Tijdens vijf tv-uitzendingen worden groene initiatieven gepresenteerd en delen bekende Nederlanders hun duurzaamste tip. Net als eerder dit jaar besteedt de NPO uitgebreid aandacht aan duurzaamheid. Milieu Centraal levert informatie en tips, maakt berekeningen en vergelijkingen zodat een breed publiek op een aantrekkelijke manier betrokken wordt bij duurzaamheid, over zaken die ertoe doen.

205 ton CO2 besparing

Ook voor de dag van de duurzaamheid, op 9 oktober, had de NPO zich ingezet. Zo lanceerde de NOS de campagne klimaatklappers van Milieu Centraal. De hele week zond NPO Radio 2 duurzame programma’s uit als ‘Het Groene station’. Luisteraars konden meedoen met dag- en weekuitdagingen uit de NPO Groen App. Op de dag van de duurzaamheid bracht de NOS de grootste klimaatklappers in beeld. Milieu Centraal bekende dat er 205 ton CO2 werd bespaard door alle luisteraars die meededen. Dat is vergelijkbaar met 23 keer met de auto rond de wereld rijden of het jaarlijks elektriciteitsverbruik van ruim 100 huishoudens.

CO2-calculator voor huishoudens

Speciaal voor de uitzendingen van NPO Groen heeft Milieu Centraal haar CO2-calculator vernieuwd. Daarmee kun je eenvoudig bepalen of je meer of minder CO2 uitstoot dan gemiddeld. Deze calculator speelt een rol in de tv-uitzendingen, en in de NPO groen app uitdagingen. De rekentool is ook voor andere partijen in te bouwen in de website met behulp van een i-frame. Neem vast een kijkje op de website van NPO

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.