Praktisch over duurzaam

Column: veranderingen

Ze zijn zeldzaam, maar er zijn momenten dat ik twijfel aan mijn werk. De uitslag van de Amerikaanse verkiezingen was zo’n moment. Heeft het nog zin om je energieverbruik te verlagen als er daar iemand aan de knoppen mag draaien die roept dat klimaatverandering een Chinese hoax is?

Een minuut later weet ik het weer; natuurlijk heeft dat zin! Iedere verandering begint met een mens die handelt. Iemand die het chagrijn van een mistige herfstdag doorbreekt met een vrolijk goedemorgen. Die het automatisme van de auto pakken doorbreekt met een ontspannen treinreis. Die bedenkt welke technologie ons morgen aan duurzame energie helpt.

In Marrakesh ronden wereldleiders de vergaderingen af over de uitvoering en het vervolg op het Klimaatakkoord van Parijs. Ook die dames en heren hebben misschien een twijfelmoment achter de rug, maar laten zich niet uit het veld slaan. Begrijpelijk, want ze staan aan het roer van belangrijke veranderingen.

Veranderingen nieuwsbrief

Ondanks de trumper, terug naar de orde van de dag. Minder belangrijk voor de wereld, maar wel belangrijk voor mijn relatie met jou. Wat wil je van deze nieuwsbrief? We zijn van plan om vaker een onderzoeker aan het woord te laten over nieuwe feiten of een communicatieadviseur over beïnvloedingsstrategieën. Natuurlijk zit je als lezer aan de knoppen. Daarom zijn we benieuwd naar je ideeën over hoe deze nieuwsbrief voor professionals beter kan. Vul de poll in op deze pagina of stuur een e-mail naar webredactie@milieucentraal.nl.

Vera Dalm
Twitter: @veradalm
Directeur Milieu Centraal

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.