Functioneel Webbeheerder

Solliciteer nu!

We zien graag je CV en motivatie tegemoet. Stuur deze uiterlijk 30 juli naar [email protected] o.v.v. van ‘Functioneel Webbeheerder’. Reageer op deze vacature
Milieu Centraal is op zoek naar een:

Functioneel Webbeheerder

Analytisch, oplossingsgericht & agile

36 uur (1,0 fte)

Dit is jouw kans om de energietransitie vooruit te helpen. Neem een verfrissende duik in de tech stack van Milieu Centraal en ontdek een wereld aan mogelijkheden. Optimaliseer en beheer het CMS, denk mee over nieuwe API's, ontwerp de complexe beslisbomen voor onze adviestools, zet analytics om in inzichten waardoor we nog meer impact kunnen maken en schakel met diverse bureaus om innovaties in goede banen te leiden. Appeltje eitje? Solliciteer dan snel voor de vacature van Functioneel Webbeheerder.

Milieu Centraal wil met heldere en aansprekende communicatie mensen inspireren, motiveren en in staat stellen duurzamere keuzes te maken in het dagelijks leven. We zijn een team met een heldere missie, maar spelen ook flexibel in op de actualiteiten. We zoeken per direct een digital wizard die ons team komt versterken. De focus van het werk is breed en als thema’s staan Energie, Mobiliteit & Klimaat centraal.

Als Functioneel Webbeheerder bij Milieu Centraal ben jij breed inzetbaar en het eerste aanspreekpunt voor bugs en upgrades van onze websites en online tools. Je schakelt daarvoor met het webbureau dat ons begeleidt. Je ondersteunt de communicatieadviseurs bij de uitvoering van projecten maar bent ook in staat om zelf projectleiding te voeren. Je werkt zelfstandig en realiseert activiteiten binnen gegeven kaders (resultaat, tijd, middelen), en stemt de voortgang goed af met collega’s en samenwerkingspartners.

Wat ga je doen?

Concrete taken zijn onder meer:

 • Functioneel beheer van onze websites en online tools voor advies op maat;
 • Monitoring van webanalytics en op basis hiervan signaleren van kansen en verbeteringen;
 • Aansturen van externe developers voor het implementeren van ontwikkelplannen en oplossen van eventuele technische problemen;
 • Brainstormen met het team en vervolgens modelmatig uitwerken wat dit betekent voor bestaande en nieuwe tooling om mensen nog beter te helpen om duurzame keuzes te maken;
 • Je helpt bij het aansturen van de vormgeving van onze online uitingen en tools;
 • Meedenken over wat trends en ontwikkelingen in het vakgebied (zoals AI) voor ons betekenen;
 • Beantwoorden van vragen van consumenten vanuit de Online Helpdesk.

Over jou

Jij bent een professional (hbo of wo) met minimaal 3 jaar ervaring. Je hebt aantoonbaar werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie, en blijft uit pure interesse op de hoogte van veranderende technologieën en trends. Je bent bekwaam om technische problemen rondom onze online platforms en software te herkennen en op te laten lossen en kansen te verzilveren. Je schakelt moeiteloos met externe developers over doorontwikkeling en het oplossen van bugs.

Kortom, jij blinkt uit in:

 • Analytische vaardigheden;
 • Complexe conceptuele puzzels oplossen;
 • Schakelen met developers over doorontwikkeling en het oplossen van bugs;
 • Samenwerken met ons multidisciplinaire team;
 • Projectmatig werken en zelfstandig je planning en projecten beheren;
 • Flexibel inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Wat bieden wij

Praktisch over duurzaam. Milieu Centraal is dé voorlichtingsorganisatie voor energie, milieu en duurzaamheid. We zijn met ruim 60 intrinsiek gemotiveerde collega’s groot genoeg om iets te betekenen en klein genoeg om onderling betrokken te zijn. Professionaliteit en werkplezier gaan bij ons goed samen. Bij Milieu Centraal kies je voor maatschappelijk relevant werk, een fijne werkomgeving en moderne arbeidsvoorwaarden.

Brutosalaris variërend van 3.235 tot en met 4.571 euro per maand met een 36-urige werkweek. Je ervaring is bepalend voor de hoogte. Voor de salarissen hanteren we een eigen salaristabel.

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • vergoeding van OV-reiskosten;
 • de mogelijkheid om extra vakantiedagen bij te kopen;
 • een goede pensioenregeling;
 • flexibele werktijden en faciliteiten om hybride te werken.

Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke aanstelling voor een jaar.

Procedure

Milieu Centraal heet iedereen van harte welkom. We willen een inclusieve organisatie zijn, die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te behalen. We willen graag een afspiegeling zijn van onze samenleving, en kunnen daar nog in verbeteren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Solliciteer nu!

We zien graag je CV en motivatie tegemoet. Stuur deze uiterlijk 30 juli naar [email protected] o.v.v. van ‘Functioneel Webbeheerder’. Reageer op deze vacature

Vragen over deze vacature?

Je kunt voor meer informatie kijken op milieucentraal.nl en bellen of e-mailen met:

Gwen Jansen | Teammanager Energie in Huis, Mobiliteit & Klimaat

06 83 57 43 81
[email protected]

Over Milieu Centraal

Milieu Centraal is het kenniscentrum voor duurzaam leven, en geeft consumenten praktische tips en adviezen: van afval scheiden tot zonnepanelen kopen. Milieu Centraal garandeert onafhankelijke en betrouwbare informatie. We staan dagelijks de pers te woord, werken samen met vele andere partijen en informeren dagelijks 20.000 tot 30.000 consumenten via milieucentraal.nl, andere websites en sociale media.