1 op de 3 printjes binnen een week kantoorafval

Mensen op kantoor kijken naar tablet. Werken zonder printen voorkomt afval.
De hoogte van de Utrechtse Dom. Die haal je binnen het jaar als je de weggooiprintjes van de gemiddelde kantoormedewerker achter elkaar legt. 1 op de 3 printjes is binnen een week kantoorafval. Ontdek wat nog meer opvalt aan printgedrag op kantoor en krijg tips om slimmer te printen.

Nederlanders printen vooral om aantekeningen te maken, omdat er geen beeldscherm aanwezig is of om iets aandachtig te kunnen lezen. 4 op de 10 print nog regelmatig e-mails uit. Printen zorgt ook voor frustratie op de werkvloer: de helft van de medewerkers ergert zich regelmatig aan een vastgelopen printer.

Less is more, ook op kantoor

Er zijn genoeg trucs en tips om minder te printen. Zo kun je je beeldscherm instellen voor meer leesgemak en vergaderstukken niet standaard uitprinten, maar digitaal delen. Als de printer op grotere afstand van de werkvloer staat, is de drempel om iets uit te draaien groter. Als je toch ‘moet’ printen, kun je dat wel op een milieuvriendelijke manier doen, namelijk dubbelzijdig. Bij 4 op de 10 kantoormedewerkers staat de printer al standaard op dubbelzijdig ingesteld.

Let ook op je digitale afdruk

Door minder te printen, bespaar je papier (hout) en inkt. Ook digitaal kun je je afdruk beperken. Ga zuinig om met je desktop, laptop of tablet en voorkom onnodig dataverkeer.

Bekijk de tips om slimmer te printen op milieucentraal.nl/slimmerprinten

---------------------------------------------------------------------------------------

*Steekproef door GFK in opdracht van Milieu Centraal onder 1025 kantoormedewerkers.

Voor vragen: 

E-mail: [email protected]