Praktisch over duurzaam

Gunstig moment voor isolatie door laag btw tarief

25 juni 2015

Per 1 juli 2015 wordt het btw-voordeel voor renovatie en herstel van woningen afgeschaft, maar het gunstige btw-tarief voor het uitvoeren van woningisolatie blijft vooralsnog gelden. Uit berekeningen van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal blijkt dat de btw-korting voor het toepassen van vloer-, dak-, gevel- of glasisolatie bij een gemiddelde eengezinswoning een voordeel kan opleveren van honderd tot bijna vierhonderd euro per maatregel.

In 2009 verlaagde de overheid het btw-tarief voor vloerisolatie, dakisolatie en gevelisolatie van woningen van 21 naar 6 procent. Later kwam daar ook het plaatsen van dubbel glas bij. Dit lage tarief geldt alleen voor het arbeidsloon en niet voor materiaalkosten. De btw-korting levert een besparing van honderd euro op bij vloerisolatie oplopend tot bijna vierhonderd euro bij het laten isoleren van een schuin dak.

Isoleren in de zomer: lekker comfortabel in de winter!

Milieu Centraal adviseert woningeigenaren om nu dit voordeel te pakken en te kijken welke mogelijkheden er voor energiebesparing in hun woning zijn. De tool www.verbeteruwhuis.nl helpt hen daarbij. Isoleren levert lagere maandlasten en meer comfort in huis op, en het draagt bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie:
Woordvoerder Ingrid Aaldijk, tel. 06 – 811 662 14
ingrid.aaldijk@milieucentraal.nl


www.milieucentraal.nl

Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische informatie biedt over milieu en energie in het dagelijkse leven; van afval tot zonnepanelen. Alle tips en adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Een externe wetenschappelijke adviesraad is onderdeel van de kwaliteitsborging. Milieu Centraal werkt samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven, overheid en media  en informeert per dag zo’n 5.000 consumenten via milieucentraal.nl en andere websites.  

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.