Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Subsidie zonneboilers fors verhoogd

Utrecht, 22 december 2016. Met ingang van 1 januari 2017 wordt de subsidieregeling op de aankoop van een zonneboiler fors verhoogd. De subsidie op een zonneboiler voor vier personen stijgt van 1.000 naar 1500 euro. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal heeft berekend dat het rendement van een investering in een zonneboiler met subsidie vergelijkbaar is met een rente van drie procent op een spaarrekening.

Een zonneboiler kost met subsidie zo´n 1.800 euro en bespaart ongeveer de helft op de kosten voor warm water, zegt Milieu Centraal. Een huishouden van 4 personen met een hr-combiketel als naverwarmer bespaart daarmee zo'n 200 m3 gas, ofwel 130 euro per jaar aan gaskosten. Daarvan blijft zo'n 110 euro over als de elektriciteitskosten voor de pomp en onderhoudskosten betaald zijn. 

In 2016 was er 70 miljoen euro beschikbaar binnen de subsidieregeling ter promotie van duurzame warmte. Daarvan was eind november nog slechts de helft aangevraagd. In 2017 wordt er opnieuw 70 miljoen beschikbaar gesteld.

Winst voor klimaat

Een zonneboiler zorgt voor minder CO2-uitstoot door de gasbesparing en is daarom goed voor het klimaat. Een huishouden van 4 personen bespaart zo’n acht procent op haar jaarlijkse CO2-uitstoot van het energiegebruik. 

Meer informatie over de zonneboiler en de subsidieregeling is te vinden op www.milieucentraal.nl/zonneboiler.

=============================================================

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie:

Woordvoerder Mariken Stolk, tel. 06 – 811 662 14
e-mail: mariken.stolk@milieucentraal.nl

www.milieucentraal.nl
Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische informatie biedt over milieu en energie in het dagelijkse leven; van afval tot zonnepanelen. Alle tips en adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Een externe wetenschappelijke adviesraad is onderdeel van de kwaliteitsborging. Milieu Centraal werkt samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven, overheid en media en informeert per dag zo’n 7.000 consumenten via milieucentraal.nl en andere websites.