Praktisch over duurzaam

Zo kan iedereen het klimaat helpen

25 oktober 2016

Utrecht – 25 oktober 2016 Het is bijna zover. Het klimaatverdrag van Parijs kan nog dit jaar in werking treden, nu na de VS en China ook het Europees Parlement akkoord is gegaan. Het is opnieuw een grote stap om de opwarming van onze aarde tot maximaal 1,5 graden te beperken. Reden tot vreugde en reden tot actie. Want er is geen tijd te verliezen! Morgen organiseert de Rijksoverheid daarom de Nationale Klimaattop in Rotterdam om de afspraken van Parijs te vertalen naar concrete acties in Nederland. Met de klimaatklappers van Milieu Centraal kan iedereen een steentje bijdragen aan het omlaag brengen van CO2-uitstoot.

De meeste mensen willen graag bijdragen aan een betere wereld, maar weten niet precies hoe. Daarom heeft Milieu Centraal de grootste klimaatklappers op een rij gezet: praktische maatregelen en tips waarmee iedereen zelf aan de slag kan. Van woning isolatie tot het voorkomen van voedselverspilling, van een energieverbruiksmanager tot vaker het OV gebruiken.

Doe je mee?

Bekijk hoeveel je kunt besparen op voeding, vervoer, en energieverbruik in huis. Want zeker voor het klimaat geldt: een goed begin is het halve werk! Kijk op de site www.klimaatklappers.nl en kies de klimaatklapper die bij je past.

 

Noot voor de redactie: 

Alle infographics op de campagnesite www.klimaatklappers.nl zijn– met bronvermelding – vrij te gebruiken. De infographics zijn ook op te vragen op drukwerkkwaliteit.

Bij dit persbericht hoort een factsheet: klimaatverandering oktober 2016 (pdf).

Voor meer informatie:

Ingrid Aaldijk, tel. 06 – 811 662 14 / 030 - 2305070.
e-mail: ingrid.aaldijk@milieucentraal.nl

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.