#10 Circulair Handboek - Herbuikbaar kiezen

Een vrouw stopt tomaten in een herbruikbaar netje voor groente en fruit. Een herbruikbaar zakje is duurzamer dan een plastic zakje.
In juli 2021 wordt een flink aantal plastic wegwerpproducten in Europa verboden of ontmoedigd. Plastic afval in de zee is een internationaal probleem en daarom wil de Europese Unie wegwerpplastics verminderen. Dat betekent een einde aan het tijdperk van plastic rietjes, wegwerpborden en –bestek en andere plastic voorwerpen die je maar kort en maar één keer gebruikt.

Maar wat zijn dan goede alternatieven? In deze aflevering delen we inzichten, feiten en fabels over het gebruiken van herbruikbare spullen in plaats van wegwerp.

Je ziet deze inhoud niet omdat je onze cookies niet hebt geaccepteerd.

Instellingen wijzigen

Je ziet deze inhoud niet omdat je onze cookies niet hebt geaccepteerd.

Instellingen wijzigen

Podcastserie Circulair Handboek

In de podcastserie Circulair Handboek van Milieu Centraal hoor je wat jij kunt doen voor een circulaire economie. Je krijgt tips om te leven met minder afval. Hoe kunnen we grondstoffen en energie besparen om onze impact op het milieu te verkleinen? Dat ontdek je in de serie Circulair Handboek.

De serie is opgenomen voor de Week Zonder Afval van maandag 31 mei t/m zondag 6 juni 2021. Een week die je uitdaagt om zo min mogelijk afval weg te gooien.

Productie: Ferry de Pater Sound