#2 In gesprek met - Merijn Tinga

Merijn Tinga
Merijn Tinga, de Plastic Soup Surfer, strijdt al jaren voor minder plasticvervuiling. In 2014 maakte hij een surfboard van plastic zwerfafval waarmee hij 350 kilometer langs de Nederlandse en Belgische kust surfte. Sindsdien heeft hij diverse overwinningen op zijn naam staan. Benieuwd naar zijn impactvolle avonturen? Onderzoeker Aniek Ivens van Milieu Centraal gaat in deze podcast het gesprek aan met Merijn Tinga.

Je ziet deze inhoud niet omdat je onze cookies niet hebt geaccepteerd.

Instellingen wijzigen

Je ziet deze inhoud niet omdat je onze cookies niet hebt geaccepteerd.

Instellingen wijzigen

Over Merijn Tinga

Merijn Tinga staat bekend als de Plastic Soup Surfer. Hij is bioloog en kunstenaar en strijdt al sinds 2014 tegen plastic vervuiling en de plasticsoep. Merijn oefent druk uit op de politiek en het bedrijfsleven en vraag aandacht voor concrete maatregelen middels opvallende lange afstands expedities op zelfgemaakte surfboards van plastic afval. Hij werkt vaak samen met de snel groeiende gemeenschap aan zwerfafval rapers in Nederland en daarbuiten.

Serie Milieu Centraal in gesprek met

Milieu Centraal gaat in deze podcastserie in gesprek met duurzame koplopers. Wat drijft hen, welke toekomst zien zij en wat denken zij dat jij zelf als consumerende consument of kritische burger kan doen.

De serie is opgenomen voor de Week Zonder Afval van maandag 31 mei t/m zondag 6 juni 2021. Een week die je uitdaagt om zo min mogelijk afval weg te gooien. In de podcasts vertellen circulaire 'helden' hoe ze zich inzetten voor minder afval.

Productie: Ferry de Pater Sound