#3 In gesprek met - Elisah Pals

Portretfoto Elisah Pals. Elisah probeert zonder afval te leven.
Elisah Pals is oprichter van Zero Waste Nederland en streeft naar een wereld waarin afval niet bestaat. Ze leeft al een aantal jaar volgens de zero waste principes en koopt sinds 2016 (!) geen nieuwe spullen meer. Benieuwd hoe en waarom doet ze dat én welke tips ze heeft? Je ontdekt het in het gesprek van onderzoeker Aniek Ivens van Milieu Centraal met Elisah.

Je ziet deze inhoud niet omdat je onze cookies niet hebt geaccepteerd.

Instellingen wijzigen

Je ziet deze inhoud niet omdat je onze cookies niet hebt geaccepteerd.

Instellingen wijzigen

Over Elisah Pals

Elisah Pals is een 37 jarige Brabantse met een passie voor natuur en avontuur. Ze heeft een fascinatie voor menselijk gedrag en hoe je dat op een positieve manier kunt beïnvloeden. In 2018 startte ze het burgerinitiatief Zero Waste Nederland, nadat ze zelf al 2,5 zelf afvalvrij leefde. Op een met plastic bezaaid strand realiseerde ze dat dat afval symbool staat voor hoe wij als mensheid met onze planeet omgaan. Ter plekke besloot ze haar slagkracht te gaan vergroten, en haar tips en inzichten te gaan delen, gebruikmakend van positieve psychologie. Zo ontstond de afvalvrije burgerbeweging die inmiddels duizenden mensen telt.

Serie Milieu Centraal in gesprek met

Milieu Centraal gaat in deze podcastserie in gesprek met duurzame koplopers. Wat drijft hen, welke toekomst zien zij en wat denken zij dat jij zelf als consumerende consument of kritische burger kan doen.

De serie is opgenomen voor de Week Zonder Afval van maandag 31 mei t/m zondag 6 juni 2021. Een week die je uitdaagt om zo min mogelijk afval weg te gooien. In de podcasts vertellen circulaire 'helden' hoe ze zich inzetten voor minder afval.

Productie: Ferry de Pater Sound