#5 In gesprek met - Nichon Glerum

Nichon Glerum
Kleding een tweede leven geven, hoe doe je dat? Nichon Glerum, fotograaf en grafisch ontwerper, bedacht de kettingkledingruil. Het fenomeen dat inmiddels op veel plaatsen in Nederland omarmd is. Je ruilt kleding met mensen in je omgeving én doet ook nog eens leuke contacten op in de buurt. In deze podcast vertelt Nichon meer over dit succesvolle initiatief aan onderzoeker Aniek Ivens van Milieu Centraal.

Over Nichon Glerum

Nichon Glerum (36) werkt als fotograaf in de culturele sector, en daarnaast organiseert ze vrijwillig de Ketting Kledingruil. Ze vindt het belangrijk zich in te zetten voor bewuster leven en tegen overconsumptie. En bovendien is kledingruilen zo leuk dat ze die lol graag deelt met de wereld. Er zijn al ruim 250 kettingen in Nederland en er doen in totaal ongeveer 8000 mensen mee. Haar eigen ketting in Noord is inmiddels 98 adressen lang en er rouleren 19 tassen op deze route.

Serie Milieu Centraal in gesprek met

Milieu Centraal gaat in deze podcastserie in gesprek met duurzame koplopers. Wat drijft hen, welke toekomst zien zij en wat denken zij dat jij zelf als consumerende consument of kritische burger kan doen.

De serie is opgenomen voor de Week Zonder Afval van maandag 31 mei t/m zondag 6 juni 2021. Een week die je uitdaagt om zo min mogelijk afval weg te gooien. In de podcasts vertellen circulaire 'helden' hoe ze zich inzetten voor minder afval.

Productie: Ferry de Pater Sound