#6 In gesprek met - Dorus Galama

Dorus Galema
Koptelefoons, het zijn fijne apparaten om muziek mee te luisteren, maar er gaat wel eens een onderdeel stuk. Vaak belanden ze dan bij het afval. Zonde, dachten Dorus Galama en Tom Leenders van Gerrard Street. Daarom creëerden ze een modulaire koptelefoon, waarvan elk onderdeel los vervangen kan worden. In deze podcast gaat onderzoeker Aniek Ivens van Milieu Centraal in gesprek met Dorus Galama over deze bijzondere koptelefoon.

Je ziet deze inhoud niet omdat je onze cookies niet hebt geaccepteerd.

Instellingen wijzigen

Je ziet deze inhoud niet omdat je onze cookies niet hebt geaccepteerd.

Instellingen wijzigen

Over Dorus Galama

Gerrard Street is opgericht door Tom Leenders en Dorus Galama in 2015. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en besloten om na hun studie een bedrijf te starten gericht op het ontwikkelen van circulaire consumentenelektronica. Het duo bedacht een modulaire koptelefoon als een service. Koptelefoons gaan nog wel eens stuk. Meestal betekent dat een enkeltje prullenbak, wat hartstikke zonde is want buiten het kapotte onderdeel functioneert de rest van het apparaat nog perfect.

Serie Milieu Centraal in gesprek met

Milieu Centraal gaat in deze podcastserie in gesprek met duurzame koplopers. Wat drijft hen, welke toekomst zien zij en wat denken zij dat jij zelf als consumerende consument of kritische burger kan doen.

De serie is opgenomen voor de Week Zonder Afval van maandag 31 mei t/m zondag 6 juni 2021. Een week die je uitdaagt om zo min mogelijk afval weg te gooien. In de podcasts vertellen circulaire 'helden' hoe ze zich inzetten voor minder afval.

Productie: Ferry de Pater Sound