MilieuCentraal.nl maakt gebruik van cookies. Meer weten? Zie Cookies op deze website.

Sluiten

Verpakkingssymbolen

Verwarrend, die verschillende logo’s op verpakkingen? Begrijpelijk. Hieronder logo's die vaak verward worden met duurzaamheidskeurmerken. Sommige logo’s zijn echt keurmerken. Andere geven alleen informatie, en sommige hebben helemaal geen betekenis.

Logo's moeten hun boodschap in één oogopslag vertellen. Welke dat is, blijft vaak onduidelijk. Als het een keurmerk betreft, geeft het garanties over een niet-zichtbare eigenschap, zoals de milieubelasting. Hoe u een betrouwbaar keurmerk herkent, staat in de Keurmerkenwijzer. Verpakkingssymbolen geven alleen informatie over het materiaal waarvan de verpakking is gemaakt, of hoe u de verpakking moet afdanken.

Tips verpakkingssymbolen

  • Staat het symbool voor klein chemisch afval op de verpakking, gooit het dan via de KCA-inzameling weg. Het KCA-symbool is voor zulke producten verplicht.
  • Omgekeerd betekent het ontbreken van KCA (of ander symbool) niet automatisch dat de verpakking bij in het restafval thuishoort. Papier kan naar de oudpapierinzameling bijvoorbeeld, plastic kan ook apart.
  • Kijk op www.afvalscheidingswijzer.nl om uit te vinden waar u welke producten moet weggooien.
 Naar boven
/Domeinen/Algemeen/Images/Onderwerp/Verpakkingssymbolen.jpg

Download KeurmerkenWijzer!

Ziet u door het woud van keurmerken ook niet meer waar ze voor staan en of ze betrouwbaar zijn? Download de gratis app KeurmerkenWijzer voor android en iphone.

Klik en download android app op play.google.com

Klik en download iPhone app op iTunes.apple.com

Volg ons