Praktisch over duurzaam

Duurzame kleding kopen

Hippe mode met respect voor het milieu. Waar koop je die? En hoe weet je of een kledingstuk duurzaam is? Milieu Centraal heeft een paar tips voor je op een rij gezet.

Steeds meer kledingbedrijven willen maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze laten zien dat hippe mode kan samengaan met respect voor mens en milieu. Twee tips: 

Keurmerken kleding 327x225.jpg
  1. Let op keurmerken. Er zijn voor kleding meerdere milieukeurmerken: check de Keurmerkenwijzer.
  2. Kies voor duurzame merken en winkels.

Verkoop van duurzame kleding

Duurzame kleding, prima, maar waar koop je dat? Verschillende winkelketens, kledingzaken en postorderbedrijven verkopen milieuvriendelijke kleding. Kijk voor merken en winkels bijvoorbeeld op:

Arbeidsomstandigheden

Verreweg de meeste kleding wordt gemaakt onder gebrekkige arbeidsomstandigheden. Maar veel kledingmerken en modeketens doen hun best om 'eerlijke' kleding in te kopen, die is gemaakt onder menswaardige omstandigheden. Zie voor meer informatie Eerlijke kleding.

Meer informatie

  • Made By, een Nederlandse organisatie die bedrijven stimuleert duurzame kleding op de markt te brengen, heeft een eigen scorekaart van duurzame kledingmaterialen.
  • Welk materiaal is duurzaam? kijk eens op Kledingmaterialen.
  • Kleding hergebruiken is heel goed voor het milieu. Misschien is tweedehandskleding iets voor jou. Breng spullen die je zelf niet meer draagt naar de kringloop, een tweedehandswinkel of een inzamelpunt.
  • Meer tips voor slow fashion vind je op Slow fashion tips.
Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.