Toolkit Doe-Het-Zelf isolatie

Toolkit Doe-Het-Zelf isolatie

Campagnematerialen De Toolkit met alle materialen voor de campagne Doe-Het-Zelf isolatie is te vinden op de website van Volkshuisvesting Nederland. Naar de toolkit
Op 1 september 2023 is de campagne Doe-het-zelf isolatie gestart. Er is een toolkit beschikbaar voor gemeenten, energieloketten en andere partners. De campagnemiddelen en klusvideo’s in de toolkit zijn vrij te gebruiken. De communicatiemiddelen zijn bedoeld om aandacht te trekken en mensen te motiveren om zelf aan de slag te gaan.

Het persbericht over de campagne is hier te lezen.

Vragen over het gebruik van de toolkit Doe-Het-Zelf isolatie? Stuur dan een mail naar [email protected].

Beschikbare middelen

Campagnepagina Verbeterjehuis.nl

De campagne verwijst naar Verbeterjehuis.nl, hét platform voor het verduurzamen van je huis. Hier vinden bewoners alle informatie over doe-het-zelf-isolatie. Zo ontdek je er wat de voordelen zijn van zelf isoleren, lees je hoeveel je kunt besparen en leer je hoe je met jouw klus kunt beginnen.

Over de campagne

Doe-het-zelf isoleren is populair blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Milieu Centraal. Bijna een kwart van de Nederlanders heeft de afgelopen jaren zelf zijn huis geïsoleerd. Van de Nederlanders die dat niet hebben gedaan, is ruim een derde bereid dat alsnog te doen. Dat zijn 1,3 miljoen Nederlanders. Toch durven veel mensen de klus niet aan. Dat is waar de campagne op inspeelt. Maxime en Martien inspireren mensen zelf te gaan isoleren, want zo vindt het duo: “Als wij het kunnen, dan kan iedereen het.

Mensen die tegen de klus opzien, hebben vooral behoefte aan instructiefilmpjes en een stappenplan. Dat is waar wij bij helpen. Met klusvideo’s op Verbeterjehuis.nl laten we stap voor stap zien hoe je zelf je huis kunt isoleren.