Praktisch over duurzaam

Verwarmen op gas

Een hr-combiketel voor verwarming en warm water is zuinig met gas. Toch heeft zo'n cv-ketel de langste tijd gehad omdat Nederland de stap maakt naar duurzame verwarming zonder aardgas. Heb je een nieuwe ketel nodig? Bekijk de mogelijkheden en neem ook verwarmingssystemen zonder aardgas mee in je overweging.

energiezuinig verwarmen 282x212.jpg

Op dit moment is zo'n 95 procent van de huizen aangesloten op het aardgasnet. Dat wordt stap voor stap minder, omdat fossiele brandstoffen zoals aardgas plaatsmaken voor duurzame alternatieven. Dit is nodig om klimaatverandering te beperken. Nederland gaat over op verwarming met elektrische warmtepompen, zonneboilers en duurzame warmtenetten. Ook groen gas is een duurzame optie, maar dat zal naar verwachting beperkt worden toegepast. 

Wie een wat oudere cv-ketel of nog losse gaskachels heeft, doet er slim aan om zich te oriënteren op alternatieven zonder aardgas.

Toch een nieuwe hr-ketel

Kies je toch voor een hr-ketel en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan voor handige informatie en tips op Nieuwe cv-ketel of combiketel kopen

Instellingen en onderhoud van een cv-ketel

Goede instellingen en onderhoud zorgen voor meer comfort, voorkomen onnodige energiekosten en vergroten de veiligheid in huis. Lees meer over het onderhouden en instellen van je cv-ketel.

HRe ketel

Een HRe gasketel combineert het verwarmen van een huis met het opwekken van elektriciteit. Zo haal je heel veel energie uit je aardgas. Maar een HRe ketel is door het toekomstig afscheid van aardgas op een dood spoor beland.

Een losse gaskachel

Je ziet ze niet vaak meer, maar ze zijn er nog wel: huizen met losse gaskachels. Ze zijn niet energiezuinig, zeker niet als je in meerdere kamers stookt .

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.