Topkeurmerken: Check het Plaatje

Ontdek het juiste keurmerk

Keurmerkenwijzer Check het verhaal achter ieder plaatje direct in de Keurmerkenwijzer! Naar de Keurmerkenwijzer
De plaatjes en praatjes vliegen je om de oren in de supermarkt. Met de 12 topkeurmerken voor voeding wordt bewust boodschappen doen een stuk makkelijker. Ze zijn ambitieus, helder en worden goed gecontroleerd.

Dit zijn de 12 topkeurmerken!

Overzicht van de door Milieu Centraal gekozen 12 topkeurmerken voor voeding. De topkeurmerken zijn: EU Biologisch, Demeter, Eko, Beter Leven, On the Way To Planet Proof, MSC, ASC, RSPO, Fairtrade, SRP, Rainforest Alliance en Climate Neutral Certified.
Vergroot afbeelding
De 12 topkeurmerken die Milieu Centraal heeft geselecteerd.

Waarom kiezen voor de topkeurmerken?

Met de 12 topkeurmerken voor je eten en drinken heb je bij je keuzes de meeste impact op mens, dier en milieu. En omdat je er maar 12 hoeft te onthouden, heb je minder keuzestress bij het duurzamer boodschappen doen!

Toch verdienen alle keurmerken en logo’s voor duurzaamheid een pluim, omdat ze meer eisen stellen dan wettelijk verplicht. Volgens Milieu Centraal is het alleen niet handig om voor alles een nieuw plaatje, logo of keurmerk te ontwikkelen. Zo blijft het lastig kiezen in de winkel. In onze Keurmerkenwijzer vind je ruim 140 logo’s en keurmerken die je op voeding kunt vinden.

Sinds 2022 is er ook een topkeurmerk voor klimaat, omdat klimaatverandering zo'n urgent thema is. Keurmerken met een hoge ambitie op beperking van klimaatimpact kunnen dit topkeurmerk krijgen.

Wist je dat Alleen al voor voeding vind je meer dan 140 plaatjes in de Keurmerkenwijzer!

Check het plaatje!

Keurmerkenquiz

Test je kennis Hoeveel weet jij al over keurmerken? Speel de quiz en ontdek het! Speel de quiz!

Vragen over keurmerken

Stel zelf een vraag