Eten en drinken

Vrouw snijdt groenten en man en kind staan op de achtergrond. Eten en drinken zorgt voor 20 tot 30 procent van onze milieubelasting.
Eten en drinken zorgt voor 20 tot 30 procent van onze milieubelasting. Het maakt veel verschil als je minder vlees eet en geen eten weggooit. In de supermarkt kun je letten op keurmerken voor duurzame voeding. En wat is de milieu-impact van biologisch eten?

Bewust eten

Klimaatklapper Ga je de uitdaging aan om je vlees te laten staan? Bekijk wat de impact is op het klimaat als je een paar dagen per week overstapt op vegetarisch eten. Klimaatklappers

Eten en drinken in het kort

In de winkel, keuken en op je bord kun je veel milieubewuste keuzes maken. Ga je voor plantaardige of dierlijke eiwitten? Je bent goed bezig voor het milieu als je meer groente en fruit eet en minder vlees en zuivel. Vlees heeft een grote impact op het milieu. Daarnaast kun je ook op andere dingen letten zoals je keuzes voor drinken, groente en fruit of waar producten vandaan komen zoals tropische gebieden. 

Kijk in de supermarkt naar keurmerken. Die vertellen je hoe duurzaam een product is gemaakt. Let ook op de verpakkingen zelf: per product verschilt het of een verpakking overbodig is of niet. Verspillen is zonde, dus koop niet te veel en kook op maat. Bewaar je eten in de koelkast op 4 graden, dan blijft het langer goed. Zo gooi minder eten weg en is er minder voedselverspilling. 

Milieuproblemen bij eten en drinken