Voedselverspilling

Papieren tas met groenten. Minder voedsel verspillen.
In Nederland gooien we gemiddeld 34 kilo eten per persoon weg per jaar. Daarnaast gieten we ook nog eens 45 liter drinken door de gootsteen. Zonde voor het milieu en je portemonnee! Milieu Centraal helpt je om minder voedsel te verspillen.
Verspillingsvrije coach Tool tegen verspilling De Verspillingsvrije coach is een app die je tips op maat geeft tegen voedselverspilling. Naar de app

Voedselverspilling in het kort

De redenen voor voedselverspilling zijn heel verschillend: teveel gekocht, te lang bewaard of toch niet lekker, een miskoop. Elk jaar gooit de gemiddelde Nederlander 34 kilo eten weg. Dat komt neer op zo’n 120 euro die in de afvalcontainer gaat. Bovendien is dan alle moeite die gedaan is om het voedsel te produceren, voor niets geweest. Met name brood en zuivel verdwijnt vaak in de prullenbak. Zonde, want door op maat in te kopen, slim te bewaren en te koken met restjes, kun je veel eten van de vuilnisbelt redden.

Wil jij minder voedsel verspillen? Schakel de Verspillingsvrije coach in! De Verspillingsvrije coach is een app die je tips op maat geeft tegen voedselverspilling. Download de Verspillingsvrije coach gratis via Google Play of de App Store.