Praktisch over duurzaam

In en om het huis

Wil je prettig en gezond leven met aandacht voor het milieu? Ontdek waar je op kunt letten bij het klussen of verbouwen. Vind milieuvriendelijke schoonmaaktips en lees hoe je ongedierte bestrijdt zonder gif. Maak van je tuin een groen paradijs. En check hoe je milieubewust huisdieren kunt houden.

Ontdek wat jij kan doen in huis en tuin

Hond en kat op kussen. Tips om milieubewust huisdieren te houden.

Tips voor je huisdier

Honden, katten, vissen en knagers: Nederlanders zorgen goed voor hun huisdieren. Maar al die gezelligerds hebben ook impact op het milieu, door hun voer, hok, poep en verzorging. Brokjes voor de hond en kat zijn beter dan blikvoer, en een tweedehands hok vind het konijn prima. Waar kun je allemaal op letten bij jouw huisdier? 

Huisdieren
Wonen_muis_muizenval-70872775-400x400.jpg

Muizenvallen

Kooi- en kantelvallen vangen een muis levend, zodat je die buiten vrij kunt laten. Een afstand van 100 meter is meestal voldoende; muizen doorkruisen niet graag het territorium van een soortgenoot.

Muizen
Klussen_Hout_Schilderen-45716554-400x400.jpg

Verf op waterbasis

Watergedragen houtverf is minder schadelijk dan verf met oplosmiddelen. Verf op waterbasis mag maximaal 130 gram vluchtige stoffen per liter bevatten. In houtverf op basis van oplosmiddelen kan dat 300 à 400 gram per liter zijn.

Schilderen van hout

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.