Drinkpakken

Supermarkt drinkpakken. Drinkpakken hebben vaak verschillende onderdelen die gescheiden weggegooid kunnen worden,

Bij het plastic of in de vuilnisbak?

Afvalscheidingswijzer In welke bak moet een leeg sappak of koffiebekertje? De Afvalscheidingswijzer weet raad! Vind de juiste bak
Drinkpakken (of drankenkartons) zijn bijvoorbeeld verpakkingen van melk, yoghurt, vla, sap, soep en saus. Grote en kleine pakjes: je kunt ze in bijna alle gemeenten gescheiden inleveren in de bak of zak voor plastic, metalen en drinkpakken (PMD).

Een melkpak of ander drinkpak gescheiden weggooien is heel simpel: opvouwen, dop erop en in de zak of bak voor het plastic afval doen. De ene gemeente haalt het op aan huis, bij de andere breng je het zelf naar de inzamelbak. Check bij je gemeente hoe het bij jou is geregeld.

Tips drinkpakken weggooien

 1. 01

  Vouw het drinkpak klein op, zodat het minder ruimte inneemt. Dan zit de zak voor plastic afval minder snel vol.

 2. 02

  Door vla- en yoghurtpakken goed uit te knijpen, wordt de recycling ervan makkelijker.

 3. 03

  Schroef de dop terug op het pak. Zo lekt er niets uit het pak dat de rest van het afval vies maakt. De dop wordt ook gerecycled.

 4. 04

  Gebruik thuis de grote bak voor plastic. metalen en drinkpakken en een kleine bak voor het restafval. Plastic verpakkingen en drinkpakken vormen het grootste deel van je afval en nemen veel ruimte in. En hoe meer je scheidt, hoe minder restafval je overhoudt.