55 resultaten
Allesreinigers
In allesreinigers kunnen schadelijke stoffen zitten. Gebruik niet meer dan nodig en gooi je sopje door de gootsteen of wc weg. Tips voor de schoonmaak. ...
Keurmerkenwijzer
Ben je een keurmerk tegen gekomen en wil je weten waar deze op controleert? Check het in de Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal.
Keurmerken
Een keurmerk voor duurzaamheid zegt iets over milieu, dieren en mensen. Maar hoe weet je of claims kloppen? Gebruik de Keurmerkenwijzer.
Factsheet Keurmerkenwijzer
Duurzame producten kun je herkennen aan keurmerken voor duurzaamheid. Maar wat is nou een goed keurmerk, en welke zegt eigenlijk niet zoveel? In de Keurmerkenwijzer...
Topkeurmerken: Check het Plaatje
De plaatjes en praatjes vliegen je om de oren in de supermarkt. Met de 12 topkeurmerken voor voeding wordt bewust boodschappen doen een stuk makkelijker. ...
Milieuvriendelijke bestrating
Bestraat je tuin het liefst zo weinig mogelijk. Wil je toch een deel van je tuin verharden? Lees hier hoe je dit milieuvriendelijk aanpakt.
Bestrijdingsmiddelen en het milieu
Lukt het niet om plagen milieuvriendelijk te bestrijden, en wil je bestrijdingsmiddelen (gif) gebruiken? Bekijk op deze pagina de risico’s en tips.
Milieugevolgen van landbouw
Landbouw zorgt voor eten op tafel, maar ook voor milieu-effecten. Denk aan klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en vervuiling van grond en water....
Milieu-impact van verpakkingen
De milieu-impact van verpakkingen verschilt per materiaal. Lees alles over plastic, papier, glas, blik, drankverpakkingen en bioplastic.
Milieuvriendelijke verpakking kiezen
Glas of plastic, blik of karton: welke verpakking kies jij als je in de winkel staat? Tips voor milieuvriendelijke verpakking kiezen.