Welk afval waar?

Kind gooit plastic verpakking in speciale plastic vuilniszak. Bij jouw supermarkt kan je gratis plastic vuilniszakken halen om zelf ook plastic te kunnen scheiden.

Welk afval waar?

Afvalscheidingswijzer Welk afval hoort in welke bak? Het antwoord vind je in de Afvalscheidingswijzer! Vind de juiste bak
Wat mag in welke afvalbak? Afvalscheiding is populair, veel mensen scheiden glas, papier en gft. Mogen kattenbakkorrels en lucifers in de groenbak? En waarom mag kristal niet in de glasbak? Milieu Centraal zet het op een rij. Een vensterenvelop mag bijvoorbeeld in de papierbak, een vieze pizzadoos bij het restafval.

Door afval te scheiden, blijft er minder gewoon huisvuil (of restafval) over. Dat scheelt milieubelasting, want afvalverwerking kost energie en zorgt voor de uitstoot van broeikasgassen, wat leidt tot versterking van het broeikaseffect.

Waar gooi je wat weg?

Afvalscheidingswijzer Waar laat je een yoghurtpak, pizzadoos, videoband of spaarlamp? Voer het in de op de site of app van de Afvalscheidingswijzer en vind met gemak de juiste bak. Vind de juiste bak

Download de app

De Afvalscheidingswijzer kun je gratis als app voor je telefoon gebruiken. De app is voor Android en Apple beschikbaar en werkt ook zonder downloaden in je browser.