Verbeterjehuis.nl: succesvolle samenwerking

Verbeterjehuis.nl is uitgegroeid tot hét online startpunt voor woningeigenaren die willen verduurzamen. De site speelt een belangrijke rol in de communicatie van de Rijksoverheid en Milieu Centraal over duurzaamheidsmaatregelen. Het succes is te danken aan goede samenwerking vanaf de bouw van de site tot de uitrol van campagnes.

Strategie en insteek

Verbeterjehuis.nl moet het alle huiseigenaren makkelijker maken, om duurzame stappen te zetten in huis. Daarom richt de website zich op alle fasen die woningeigenaren doorlopen:

  • de oriëntatie: welke duurzame maatregelen zijn er allemaal?
  • verkenning: welke passen bij mijn huis en wat leveren die op?
  • realisatie: onder meer welke aanbieders en subsidies zijn er?

Ter motivatie van de huiseigenaren zetten we in op verschillende motivaties: geld besparen, goed voor het klimaat, aardgasvrij(-ready), comfortabeler wonen, en hogere woningwaarde.

Ontwikkelen en meedenken

Milieu Centraal ontwikkelde Verbeterjehuis.nl én dacht mee over de bijbehorende Rijksoverheidscampagne ‘Zet ook de knop om’. De website speelt nu een belangrijke rol in communicatie van de Rijksoverheid en Milieu Centraal over het verduurzamen van je eigen huis. En is uitgegroeid tot dé gids voor woningeigenaren die willen weten hoe ze hun huis kunnen verduurzamen. Verbeterjehuis is nu ook de plek waar andere campagnes een plek kunnen krijgen zoals campagnes voor warmtepompen.

Wist je dat Uit metingen blijkt dat veel woningeigenaren Verbeterjehuis.nl kennen. Een groot deel van het bezoek is direct verkeer.

Aanleiding voor Verbeterjehuis.nl is het Klimaatakkoord, en het Nationaal Isolatieprogramma dat daar onderdeel van is. De Rijksoverheid wil huiseigenaren op één plek advies bieden en informatie over de besparing, kosten, financiering en uitvoering van energiebesparende maatregelen in huis.

Ook succesvol samenwerken?

Wil jij ook een effectieve campagne neerzetten en je doelgroep betrouwbare informatie bieden die aanzet tot actie? Als specialist in duurzame communicatie biedt Milieu Centraal praktisch en effectief advies voor communicatieprojecten.

Neem gerust contact op met een van onze experts. En ontdek wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Meer informatie nodig?

Puk van Meegeren - Programmamanager Energie in huis en Mobiliteit

Linda Nijenhuis - Programmamanager Duurzaam consumeren en Circulaire economie