Cadeaus die je bijblijven

Wist je dat een mooie ervaring of bijzonder cadeau voor langer plezier zorgt? Geef eens iets om samen te doen of zoek een uniek cadeau. Bijvoorbeeld een workshop, concert of een ander uitje om (samen) te beleven.

Tips voor cadeaus die je bijblijven

 1. 01

  Doe een belevenis cadeau: bijvoorbeeld met een bon voor een massage, cursus, filmavond of theaterbezoek. Nog spannender? Laat de ontvanger blind prikken op de kaart van Nederland en ga op jouw kosten een dagje met de fiets of de trein naar de aangewezen plaats.

 2. 02

  Doe een (proef)abonnement cadeau en laat iemand (een periode) kennismaken met bijvoorbeeld de sportschool, kunstuitleen, krant of speelotheek.

 3. 03

  Repareer iets voor iemand: een geliefd kledingstuk, antieke klok of apparaat. Pak het in en maak van oud weer nieuw. Is alles nog heel of weet je niet wat kapot is? Maak dan een tegoedbon voor een reparatie.

 4. 04

  Heeft het feestvarken twee linkerhanden? Knap wat klusjes voor hem of haar op of geef een klusjesman cadeau. 

 5. 05

  Zoek een cadeau van gerecyclede materialen. Je vindt online van alles: van een tas van oude uniformen tot een lamp van koplampen van een fiets. 

 6. 06

  Ga voor tweedehands. Snuffel in tweedehandswinkels of online naar cadeaus. Een cadeau dat nieuw te duur is, kan tweedehands wel betaalbaar zijn. Na de feestdagen is het aanbod groter.

 7. 07

  Is iemand een verzamelaar? Er bestaan allerlei veilingsites en -tools om een verzamelobject van iemand over te nemen. 

 8. 08

  Geef je aan jonge ouders? Die zijn dolblij met een tegoedbon voor een avondje oppassen!

 9. 09

  Geef iets lekkers: een goede fles wijn, een luxe thee- of koffiepakket, sjieke chocolade. Let dan op de topkeurmerken voor voeding.

 10. 10

  Woont het feestvarken in een tochtig huis? Geef duurzame warmte! Met een brievenbusborstel, deurdranger, radiatorfolie en tochtstrips geef je lang plezier. En als je echt wilt uitpakken kun je ook een persoonlijke energieadviseur cadeau doen.

 11. 11

  Heeft het feestvarken alles al? Geef dan aan een goed doel. Bij veel goede doelen kun je een donatie als cadeau geven. Gebruik de geefwijzer om een passend goed doel te vinden.