Duurzaam Droomhuis op beurs Huis & Energie

Een man loopt door het Duurzaam Droomhuis op de beurs Huis en Energie. In het duurzaam droomhuis kunnen consumenten duurzame producten zoals warmtepompen en zonnepanelen zien en vragen stellen aan experts over deze producten, isolatie en andere duurzame maatregelen.
Veel huiseigenaren zetten stappen voor een energiezuiniger en comfortabeler huis. Maar hoe doe je dat? En in welke volgorde? In het Duurzaam Droomhuis van Milieu Centraal op de beurs Huis & Energie krijg je antwoord op je vragen.

In het Duurzaam Droomhuis kun je alle duurzame producten bekijken. Van ledlampen, zonnepanelen en isolatie tot een warmtepomp. Onze onafhankelijke adviseurs in het Droomhuis geven uitleg, zodat je ter plekke al je vragen over de producten kunt stellen. De volgende editie van de beurs vindt plaats van 3 t/m 8 oktober. Wil je nu al aan de slag met het verduurzamen van je huis? Op isoleren en besparen vind je tips en een overzicht van wat isolatie kost en oplevert.

Twee mensen kijken naar duurzame technieken op de Beurs Huis en Energie. Op de beurs zijn in het Duurzaam Droomhuis van Milieu Centraal allerlei manieren te zien om je huis te verduurzamen.

Bereid je huis voor op aardgasvrij wonen

Nederland stapt over van aardgas naar een nieuwe manier van verwarmen, voor een beter klimaat. De einddatum is 2050. Dat klinkt ver weg. Maar je huis voorbereiden op aardgasvrij wonen, dat doe je nu. Iedere verbouwing van of onderhoud aan je woning is een kans om je voor te bereiden op wonen zonder aardgas. Zo vallen de kosten mee en profiteer je meteen van een comfortabeler huis.

De eerste stap is het verbeteren van de isolatie van je huis. Door goede isolatie verwarm je je huis met minder energie. Bovendien werkt een volledige warmtepomp of andere verwarming op lage temperatuur alleen als er voldoende isolatie is. In veel oudere woningen zijn er nog geen vloerisolatie en geen gevelisolatie. Ontdek op de beurs Huis & Energie welke mogelijkheden er voor jouw huis zijn!

Ontdek in het Duurzaam Droomhuis

In het centrum van Huis & Energie komt het Milieu Centraal Duurzaam Droomhuis te staan. Hier zullen alle duurzame producten van ledlampen tot warmtepompen te zien zijn. Onze adviseurs geven op deze plek uitleg en voorlichting, zodat je weet welke duurzame maatregelen je nu al kunt toepassen in jouw woning.

Wil je alvast een kijkje nemen? Loop online door het Duurzaam Droomhuis en ontdek wat je allemaal kunt zien!

Deze producten krijgen een plek in het Duurzaam Droomhuis:

Vloerisolatie
Spouwmuurisolatie
Buitenmuurisolatie
Dakisolatie
• Isolerend glas, kozijnen en deuren
Zonnepanelen
Zonneboiler
Warmtepompen
Infraroodpaneel
Vloer- en wandverwarming
Led-verlichting
Energieverbruiksmanager / slimme thermostaat
Inductiekookplaat
Laadpaal
• Elektrische auto / fiets / scooter
• Losse douche wtw (warmtewisselaar om warmte terug te winnen)

De producten in het huis dienen als voorbeeld en worden niet specifiek door ons aanbevolen. Denk je na over een aankoop? Verdiep je dan goed in de verschillende producten die beschikbaar zijn.

Datum en locatie eerstvolgende editie

De volgende editie van Huis & Energie vindt plaats van 3 t/m 8 oktober in de Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen. De beurs is een onderdeel van de vt wonen&design beurs. 

Meer informatie over de beurs is te vinden op de website huisenenergie.nl