Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn klimaatvriendelijk en winstgevend. Met zonnepanelen op je dak wek jij je eigen duurzame stroom op. De prijs die je betaalt voor zonnepanelen en het leggen hiervan, is de afgelopen 10 jaar met zo'n 37 procent gedaald. Benieuwd hoeveel ze op jouw dak opbrengen? Hier lees je er alles over.

Zonnepanelen op je dak?

Advies op maat Weten hoeveel panelen op jouw dak passen, en wat het je kost en oplevert? Maak een eerste inschatting met de zonnepanelencheck.

Zonnepanelen in het kort

Zonnepanelen zetten zonlicht om in stroom. Fel zonlicht is daarvoor niet nodig: ook op een bewolkte dag wekken jouw panelen stroom op. De meest verkochte zonnepanelen zetten tot 20 procent van het zonlicht om in stroom. In 3 tot 5 jaar heeft een zonnepaneel al evenveel CO2-uitstoot bespaard als er vrijkomt tijdens de hele levensduur. Vanaf dan leveren jouw zonnepanelen nog minstens 20 jaar milieuwinst op! Daarom zijn zonnepanelen duurzaam.

Ben je van plan zonnepanelen te kopen? Check snel en eenvoudig hoeveel panelen op jouw dak passen. Of lees wat zonnepanelen kosten en opbrengen. En wist je dat je de btw op de aanschafkosten kan terugvragen? Wij leggen uit hoe je dat doet. Of bekijk hoe het zit met de salderingsregeling. Is jouw eigen dak niet geschikt? Kijk of je kan meedoen met een zonnestroomproject. Voor kleine VvE's is er een handig stappenplan. Kortom: alles over zonnepanelen.