Zonnepanelen

Zonnepanelen Man
Zonnepanelen zijn klimaatvriendelijk en winstgevend. Met zonnepanelen op je dak wek jij je eigen duurzame stroom op. De prijs die je betaalt voor zonnepanelen en het leggen hiervan, is de afgelopen 10 jaar met zo'n 37 procent gedaald. Benieuwd hoeveel ze op jouw dak opbrengen? Lees alles over zonnepanelen kopen.
Advies op maat Zonnepanelen op je dak? Weten hoeveel panelen op jouw dak passen, en wat het je kost en oplevert? Maak een eerste inschatting met de zonnepanelencheck.

Zonnepanelen in het kort

Zonnepanelen zijn duurzaam: ze zetten zonne-energie om in stroom. Daarvoor hoeft de zon niet fel te schijnen: ook op een bewolkte dag leveren jouw panelen elektriciteit. De populairste zonnepanelen zetten 12 tot 16 procent van het zonlicht dat erop valt om in elektriciteit. In 2 jaar heeft een zonnepaneel al meer energie bespaard dan het kostte om het paneel te maken. Daarna leveren jouw zonnepanelen nog 23 jaar milieuwinst!

Ben je van plan zonnepanelen te kopen? Check snel en eenvoudig hoeveel panelen op jouw dak passen. Of lees wat zonnepanelen kosten en opbrengen. En wist je dat je de btw op de aanschafkosten kan terugvragen? Wij leggen uit hoe je dat doet. Of bekijk hoe het zit met de salderingsregeling. Is jouw eigen dak niet geschikt? Kijk of je kan meedoen met een zonnestroomproject. Voor kleine VvE's is er een handig stappenplan. Kortom: alles over zonnepanelen.