Praktisch over duurzaam

Zonnepanelen: schone energie

Milieuvriendelijk en winstgevend: zonnepanelen voorzien je van duurzame stroom. De afgelopen jaren zijn ze zo'n 25 procent goedkoper geworden. Benieuwd hoeveel ze op jouw dak opbrengen?

Zonnepanelen leggen vierkant 500x500.jpg

Zonnepanelen kopen

Is jouw dak geschikt? Check het snel en eenvoudig met ons Advies op maat. Lees wat ze kosten en opbrengen en hoe je ze mooi neerlegt. En wist je dat je de btw op de aanschafkosten kunt terugvragen? Wij leggen uit hoe je dat doet. Of bekijk hoe het zit met de nieuwe terugleversubsidie. Tenslotte: is jouw dak niet geschikt? Geen nood: je kunt steeds vaker meedoen met projecten waarbij zonnepanelen op een ander dak worden gelegd.

Zonnepanelen kopen
Zonnepanelen op huis met auto vierkant 1.jpg

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in stroom. Daarvoor hoeft de zon niet fel te schijnen: ook op een bewolkte dag leveren jouw panelen elektriciteit. De populairste zonnepanelen zetten 14 tot 18 procent van het zonlicht dat erop valt om in elektriciteit. In 2 tot 3 jaar heeft een zonnepaneel al meer CO2-uitstoot bespaard dan het kostte om het paneel te maken. Daarna leveren jouw zonnepanelen nog 22 jaar milieuvoordeel!

Hoe werken zonnepanelen
Zonnepanelen met bloemen vierkant.jpg

Zonnepanelen voor...

Waar loop je tegenaan als je zonnepanelen koopt? Dat verschilt: ben je huiseigenaar, huurder, ondernemer of mede-eigenaar in een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Op het Portaal Zonnepanelen staan voor jouw situatie de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Portaal zonnepanelen
Hoeveel panelen passen op jouw dak?

Ontdek gratis in 2 minuten of jouw dak geschikt is en wat de panelen opleveren!

Advies op maat

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.