Praktisch over duurzaam

Klimaat en aarde

Landbouwgrond voor voedsel, stroom en warmte voor huizen, brandstof om van A naar B te komen: onze levensbehoeften vragen meer ruimte en energie dan de aarde aankan. Lees alles over klimaatverandering en ontdek wat je zelf kunt doen om je impact op het milieu te verkleinen.

Ontdek wat jij kan doen voor het klimaat

Wat veroorzaakt de minste CO2-uitstoot?

Fout. Bij productie en onderhoud van windturbines komt 9-25 gram/ kWh vrij. Kolenstroom stoot 850-1000 gr/kWh uit en zonne-energie (panelen, boilers) 50-60 gr/kWh.

Energiebronnen

Goed. Zowel wind- als zonne-energie veroorzaken geen CO2-uitstoot tijdens de productie van elektriciteit. De productie van de windmolens zorgt wel voor CO2-uitstoot.

Energiebronnen

Goed. Zowel zonne- als windenergie veroorzaken geen CO2-uitstoot tijdens de productie van elektriciteit. De productie van windmolens zorgt wel voor CO2-uitstoot.

Energiebronnen

 

Klimaat en aarde Landbouw 67841029 400x400.jpg

Voeding belast het milieu

Van alle milieubelasting hangt 20 tot 30 procent samen met onze voeding. Vooral de landbouwsector heeft grote milieugevolgen. Denk aan mest, bestrijdingsmiddelen en fossiele energie. In Nederland beslaat de landbouw 60 procent van alle ruimte.

Landbouw en milieu

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.