Veelgestelde vragen over klimaat, natuur en aarde

Milieu Centraal krijgt regelmatig vragen over klimaat, natuur en aarde. Wat is klimaatverandering? Hoe zit het met stikstof? We hebben een aantal veelgestelde vragen voor je bij elkaar gezet.

Klimaatverandering

Klimaatverandering is echt en maken we op dit moment mee. De gevolgen voor de natuur en de nadelen van klimaatverandering zijn al zichtbaar. Ontdek alles over klimaatverandering.

Stikstof

Stikstofoxiden en ammoniak zijn schadelijk voor de natuur als er te veel van in de bodem of het water terechtkomt. Stikstofdeeltjes inademen kan bovendien slecht zijn voor de gezondheid. Lees alles over stikstof.

Biodiversiteit

Alles wat leeft heeft zijn eigen rol in de natuur: van plant tot dier, van schimmel tot bacterie. Biodiversiteit beschrijft de rijkdom van het leven op aarde, die helaas zorgelijk snel achteruit gaat.

CO2-compensatie

CO2-uitstoot verminderen is de beste keuze. Je kunt voor CO2-compensatie kiezen om uitstoot die je niet kunt vermijden te compenseren. Lees alles over CO2-compensatie.

Meer over klimaat, natuur en aarde

Milieu Centraal heeft nog veel meer informatie over klimaat, natuur en aarde. Bekijk alles onderwerpen over klimaat en aarde