Praktisch over duurzaam

Duurzaam vervoer

Reizen zorgt voor een flink deel van je CO2-uitstoot. De keuzes voor je dagelijkse vervoer en vakanties maken dus verschil voor het klimaat. Steeds meer mensen pakken de elektrische fiets of trein naar hun werk. Auto nodig? Elektrische auto's zijn steeds aantrekkelijker, en denk ook eens aan deelauto's

Ontdek wat jij kan doen onderweg

Een trein rijdt een station binnen. Vakantie met de trein is beter voor het milieu dan een vlieg- of autovakantie.

Op vakantie met vliegtuig, trein of auto?

Vliegen naar Thailand, treinen door Europa of met de auto naar Frankrijk? Vliegen is verreweg de slechtste keuze voor het klimaat. Ontdek hoe groot de klimaatimpact is van vervoer bij je vakantiekeuze.

Vliegen of ander vakantievervoer?
Een man stapt in zijn elektrische auto. Elektrische auto's zijn schoner dan auto's die op benzine of diesel rijden.

Stekker of uitlaat?

Er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt en ze worden steeds goedkoper. Vanaf 1 juli 2020 is er ook nog eens een mooie subsidie voor de aankoop of private lease van een middenklasse auto. Op maandkosten wint elektrisch het al van benzine of diesel. Bovendien rijd je schoner en met minder CO2-uitstoot: goed voor de lucht op straat en het klimaat. Met de keuzehulp vind je een auto die bij je past.

Elektrische auto
Een deelauto staat geparkeerd langs de gracht. Een deelauto is beter voor het milieu.

Meer deelauto's

In Nederland rijden al meer dan 50.000 deelauto's. Met een deelauto ben je al snel goedkoper uit dan met een eigen auto. En autodelen is beter voor het milieu!

Autodelen

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.